Thema Christelijke Kinderboekenmaand 2015: 'Weet je?'  
 
In oktober 2015 organiseert BCB voor de 21ste keer de Christelijke Kinderboekenmaand met als thema ‘Weet je?’
Dit thema sluit aan bij het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘natuur, wetenschap en techniek’.
 
Weet je?
De Christelijke Kinderboekenmaand wordt in 2015 een feest vol proefjes en uitvindingen en vol vragen over onder andere de aarde, de zee, het licht en het weer. Tijdens de campagne zijn er drie actieboeken voor een speciale actieprijs verkrijgbaar in de christelijke boekhandel.  ‘Weet je?’ Hoe heeft God de hemel en de aarde gemaakt? Hoe hebben de mensen de toren van Babel zo hoog kunnen bouwen? Hoe kon de ezel van Bileam praten? Weet jij hoe het zit? Kinderen zijn van nature nieuwsgierig naar de wereld om hen heen en stellen vragen over het waarom en hoe. In de Christelijke Kinderboekenmaand 2015 gaan we met deze vragen aan de slag. Naast bijbelse vragen is er ook volop ruimte voor vragen als ‘Hoe werkt een zonnewijzer?’ of ‘Hoe zit je lichaam in elkaar?’ Deze Kinderboekenmaand wordt een feest vol proefjes en uitvingen en vol vragen over de aarde, de zee, het licht en het weer.  
 
Vier actieboeken
Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema. Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Bram Kasse en Michel de Boer (Uitgeverij Buddy Books). Simone Foekens (Uitgeverij Den Hertog) is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Hans Mijnders (Uitgeverij Columbus) schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand voor € 5,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 4,95.   CD en werkboek Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2015 verschijnt een nieuwe cd in de serie Oké4kids. De cd’s uit deze serie behoren al jarenlang tot de best verkochte christelijke kindercd’s in Nederland. Voor leerkrachten van de basisscholen wordt een werkboek gemaakt met lessuggesties en verwerkingen rond het thema.  
 
Nieuwe Oké4Kids-cd
Net als in voorgaande jaren, zal ook tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2015 een Oké4kids-cd verschijnen. De cd’s uit deze serie behoren al jarenlang tot de best verkochte christelijke kindercd’s in Nederland. 
 
Werkboek basisscholen
Voor de basisscholen wordt een werkboek gemaakt met lessuggesties en verwerkingen rond het thema. De map heeft een praktisch A4-formaat met vrij kopieerbare werkbladen.
 
Mailing over de kinderboekenmaand
In mei 2015 ontvangen boekhandels, scholen en bibliotheken een informatie en bestelformulieren ontvangen.
Een brief en het bestelformulier voor kerken kunt u vanaf mei 2015 downloaden bij Bestanden / Downloads
 
Kijk op www.christelijkekinderboekenmaand.nl voor meer informatie.