Thema Christelijke Kinderboekenmaand 2015: 'Weet je?'  
 
In oktober 2015 organiseerde BCB voor de 21ste keer de Christelijke Kinderboekenmaand met als thema ‘Weet je?’
Dit thema sloolt aan bij het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘natuur, wetenschap en techniek’.
 
Weet je?
De Christelijke Kinderboekenmaand 2015 was een feest vol proefjes en uitvindingen en vol vragen over onder andere de aarde, de zee, het licht en het weer. Tijdens de campagne waren er drie actieboeken voor een speciale actieprijs verkrijgbaar in de christelijke boekhandel.  ‘Weet je?’ Hoe heeft God de hemel en de aarde gemaakt? Hoe hebben de mensen de toren van Babel zo hoog kunnen bouwen? Hoe kon de ezel van Bileam praten? Weet jij hoe het zit? Kinderen zijn van nature nieuwsgierig naar de wereld om hen heen en stellen vragen over het waarom en hoe. In de Christelijke Kinderboekenmaand 2015 gingen wemet deze vragen aan de slag. Naast bijbelse vragen was er ook volop ruimte voor vragen als ‘Hoe werkt een zonnewijzer?’ of ‘Hoe zit je lichaam in elkaar?’ Deze Kinderboekenmaand was een feest vol proefjes en uitvingen en vol vragen over de aarde, de zee, het licht en het weer.  
 
Vier actieboeken
Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand werden er drie actieboeken uitgegeven die pasten bij het thema. Het prentenboek voor de onderbouw werd gemaakt door Bram Kasse en Michel de Boer (Uitgeverij Buddy Books). Simone Foekens (Uitgeverij Den Hertog) schreef het actieboek voor de middenbouw en Hans Mijnders (Uitgeverij Columbus) was de auteur van het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek was tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand voor € 5,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 4,95.  
 
Nieuwe Oké4Kids-cd en werkboek
Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2015 is een nieuwe cd in de serie Oké4kids verschenen. De cd’s uit deze serie behoren al jarenlang tot de best verkochte christelijke kindercd’s in Nederland.
 
Werkboek basisscholen
Voor leerkrachten van de basisscholen was een werkboek gemaakt met lessuggesties en verwerkingen rond het thema.  
Het werkboek heeft een praktisch A4-formaat met vrij kopieerbare werkbladen.
 
Kijk op www.christelijkekinderboekenmaand.nl voor meer informatie.