Feestelijk thema Christelijke Kinderboekenmaand 2014: 'In de wolken'  
 
In oktober vindt voor de 20e keer de Christelijke Kinderboekenmaand plaats, De Werkgroep Christelijke Kinderboeken heeft dit keer een feestelijk thema vastgesteld: ‘In de wolken’.  
 
‘In de wolken’
Als je in de wolken bent, ben je blij en gelukkig. Je kunt in de wolken zijn als je iets te vieren hebt, zoals je verjaardag, een zwemdiploma of een gewonnen wedstrijd.  Je viert feest omdat je oma, je zusje of je vader jarig is, omdat iemand die je kent trouwt, omdat je grote broer of zus geslaagd is of… Er kunnen zoveel redenen zijn. Als je feest viert, voel je je blij en dankbaar. 
 
Feestvreugde
In veel boeken wordt geschreven over feesten en het gevoel in de wolken te zijn. Er zijn allerlei manieren om feest te vieren. In huis of in de tuin, met slingers en met taart. Ga je zelf naar een feestje, dan geef je een mooi ingepakt cadeautje. Je doet je best om de ander blij te maken en je deelt in de feestvreugde. Feest is daarom altijd iets dat je samen doet. 
 
Feest in de Bijbel
In de Bijbel lezen we dat God ook van feesten houdt; Hij wil dat we genieten van lekkere maaltijden, wijn, vrolijkheid en feestelijke kleren. Jezus gaat  naar de bruiloft in Kana en zorgt voor meer dan genoeg wijn. En in Prediker lezen we over eten, drinken, plezier hebben en feestelijke kleren dragen, omdat God dat zo wil. Het is een voorproefje van Gods Koninkrijk dat straks komt. Daar is het écht feest!  
 
Drie actieboeken
Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand zullen er drie broeken verschijnen die inhaken op het thema ‘In de wolken’,  voor de onder-, midden- en bovenbouw.
Auteur Ineke Kraijo is verantwoordelijk voor het boek voor de onderbouw, samen met illustrator Betje Ton. Ineke schreef eerdere de goed ontvangen historische romans Kate en Rose en drie spannende jeugdboeken. Samen met Betje Ton maakte ze de prentenboeken Eet smakelijk, Lukas en Lukas gaat naar de kerk. 
Voor de middenbouw zal Ingrid Medema een boek schrijven. Onder meer de kinderboeken Bed met wielen, Tranen met sterretjes en Rosa’s cupcakes, verschenen eerder al van haar hand. 
Het derde actieboek, voor de bovenbouw, komt van Peter van Dijk. Hij is auteur van het kinderboek De toekan en de campingkok en betrokken bij het Het grote kinderbijbelliedjesleesboek.  
 
Nieuwe Oké4Kids-cd
Net als in voorgaande jaren, zal ook tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2014 een Oké4kids-cd verschijnen. De cd’s uit deze serie behoren al jarenlang tot de best verkochte christelijke kindercd’s in Nederland. 
 
Werkmap basisscholen
Voor de basisscholen wordt een werkmap gemaakt met lessuggesties en verwerkingen rond het thema In de wolken. De map heeft een praktisch A4-formaat met vrij kopieerbare werkbladen.
 
De organisatie ervan is in handen van de Werkgroep Christelijke Kinderboeken (WCK) van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB). Deze werkgroep heeft tot doel het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van christelijke kinderboeken te stimuleren.  

Kijk op www.christelijkekinderboekenmaand.nl voor meer informatie.
 
Mailing over de kinderboekenmaand
In mei 2014 ontvangen boekhandels, scholen en bibliotheken een informatie en bestelformulieren ontvangen.
Een brief en het bestelformulier voor kerken kunt u vanaf mei 2014 downloaden bij Bestanden / Downloads