Christelijke Kinderboekenmaand 
 
In de maand oktober wordt jaarlijks de Christelijke Kinderboekenmaand georganiseerd.
 
Oktober 2016 
 
Het thema voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2016 wordt: Vertel nog eens

Dit thema sluit aan bij het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘Opa en Oma - Voor altijd Jong’. Opa’s en oma’s vertellen vaak aan hun kinderen en kleinkinderen over dingen die ze hebben meegemaakt in hun leven. Sommige verhalen zijn al heel oud zijn en worden steeds opnieuw doorverteld, zodat niemand ze vergeet. Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2016 kijken we naar vroeger, maar ook naar nu. We zien de verschillen, maar ook de dingen die altijd hetzelfde zijn gebleven. Tijdens de campagne verschijnen drie actieboeken en een actie-cd. Ze zijn tijdens de kinderboekenmaand voor een speciale actieprijs verkrijgbaar in de christelijke boekhandel.

Vertel nog eens
In de Bijbel staan veel voorbeelden van hoe oude en wijze mensen belangrijke dingen doorvertellen. Tijdens het Joodse Paasfeest werd bloed van een lammetje op de deurposten gesmeerd. Vaders vertelden aan hun kinderen waarom dat gebeurde: op deze manier zou nooit worden vergeten hoe ze bevrijd waren uit het land Egypte. Ook nu vertellen vaders en moeders, opa’s en oma’s of meesters en juffen kinderen over God. Bij het zien van de regenboog wordt bijvoorbeeld verteld dat er nooit meer zo veel water op de aarde zal zijn als toen bij Noach. Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2016 kijken we naar vroeger, maar ook naar nu. We zien de verschillen, maar ook de dingen die altijd hetzelfde zijn gebleven. 

Drie auteurs - drie actieboeken
Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Corien Oranje (tekst) en Thirza Beekhuis (illustraties) bij Uitgeverij Columbus. Angelique Bos (Uitgeverij Ark Media) is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Willeke Brouwer (Uitgeverij Callenbach) schrijft en illustreert de graphic novel voor de bovenbouw. 

Luisterboek
Bij het actieboek middenbouw verschijnt een luisterboek. Kinderen met een visuele beperking of dyslexie kunnen door luisterboeken ‘luisterend leren lezen’. Daarnaast bieden luisterboeken heerlijke ontspanning en helpen ze kinderen die zich lastig kunnen concentreren.

CD en werkboek
Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2016 verschijnt een nieuwe cd in de serie Oké4kids. De cd’s uit deze serie behoren al jarenlang tot de best verkochte christelijke kindercd’s in Nederland. Voor leerkrachten van de basisscholen wordt een werkboek gemaakt met lessuggesties en verwerkingen rond het thema.

 
Oktober 2015 
 
Weet je?
Het thema ‘Weet je?’ sloot aan bij het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘natuur, wetenschap en techniek’.De Christelijke Kinderboekenmaand 2015 was een feest vol proefjes en uitvindingen en vol vragen over onder andere de aarde, de zee, het licht en het weer. Tijdens de campagne waren er drie actieboeken voor een speciale actieprijs verkrijgbaar in de christelijke boekhandel.  ‘Weet je?’ Hoe heeft God de hemel en de aarde gemaakt? Hoe hebben de mensen de toren van Babel zo hoog kunnen bouwen? Hoe kon de ezel van Bileam praten? Weet jij hoe het zit? Kinderen zijn van nature nieuwsgierig naar de wereld om hen heen en stellen vragen over het waarom en hoe. In de Christelijke Kinderboekenmaand 2015 gingen wemet deze vragen aan de slag. Naast bijbelse vragen was er ook volop ruimte voor vragen als ‘Hoe werkt een zonnewijzer?’ of ‘Hoe zit je lichaam in elkaar?’ Deze Kinderboekenmaand was een feest vol proefjes en uitvingen en vol vragen over de aarde, de zee, het licht en het weer.  
 
Vier actieboeken
Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand werden er drie actieboeken uitgegeven die pasten bij het thema. Het prentenboek voor de onderbouw werd gemaakt door Bram Kasse en Michel de Boer (Uitgeverij Buddy Books). Simone Foekens (Uitgeverij Den Hertog) schreef het actieboek voor de middenbouw en Hans Mijnders (Uitgeverij Columbus) was de auteur van het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek was tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand voor € 5,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 4,95.  
 
Nieuwe Oké4Kids-cd en werkboek
Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2015 is een nieuwe cd in de serie Oké4kids verschenen. De cd’s uit deze serie behoren al jarenlang tot de best verkochte christelijke kindercd’s in Nederland.
 
Werkboek basisscholen
Voor leerkrachten van de basisscholen was een werkboek gemaakt met lessuggesties en verwerkingen rond het thema.  
Het werkboek heeft een praktisch A4-formaat met vrij kopieerbare werkbladen.
 
 
Kijk op www.christelijkekinderboekenmaand.nl voor meer informatie.