GfK-onderzoek onder christelijke boekhandels 

Onderzoeksbureau GfK voert in opdracht van BCB onderzoek uit naar de ontwikkeling van de christelijke boekenmarkt. In 2013 en 2014 werden ook verkoopgegevens van de muziekverkoop in de christelijke boekhandels verzameld. Dankzij de deelname van ruim 80 representatieve boekhandels zijn wij in staat om relevante marktcijfers te presenteren. Marktcijfers die zowel voor de boekhandel als uitgeverij interessant zijn. Uit deze cijfers wordt eveneens de maandelijkse ND/BCB Boeken Toptien opgesteld.
BCB vindt het van groot belang dat deze onderzoekscijfers beschikbaar zijn en investeert in het onderzoek. De rapportages zijn van belang voor de bedrijfsvoering van alle contribuanten van BCB en voor de branche als geheel. 

De GfK-onderzoeksresultaten zijn exclusief en gratis beschikbaar voor alle contribuanten van BCB.
Zij kunnen beschikken over:
  • De maandelijkse rapportage van de omzetontwikkeling van boeken, met maandelijkse analyses van de onderzoeksresultaten.
  • Vanaf 2016 is dit omgezet in kwartaal rapportages.
  • De maandelijkse rapportage van de omzetontwikkeling van muziek 2013 en 2014.
  • De maandrapportage over de boekenverkoop, met analyse naar genres, stuks en waarde en gerelateerd aan de algemene markt.
  • Vanaf 2016 is dit omgezet in kwartaal rapportages.
  • De maandelijkse top 25 van fictie, non fictie, kinderboeken en dagboeken/kalenders. 
De onderzoeksgegevens worden gepresenteerd op de GfK-onderzoekspagina van deze website. Omdat deze gegevens exclusief voor contribuanten van BCB zijn, is hiervoor is een gebruikersnaam en inlog verplicht.
 
De top10 van boeken, film en muziek zijn elders op deze site te vinden. Klik hiervoor op de blauwe button hieronder.
De boekentoptien verschijnt ook maandelijks bij de Toplijsten op www.leesenluister.nl

 
Afbeelding invoegen    Afbeelding invoegen